Bánkitó - 2013
HungaryBánk/Bánki-tó
Péntek dél: Izgatottan végzem az utolsó simítást az akár 2 hétre is elegendő csomagomon. Végre megérkeztek a többiek. Üvölt a zene a kocsiban és mindenki ölében-lábánál fellelhető egy sátor és hálózsákok. Készen álltunk az útra!

A húsz perces kocsikázás a perzselő hőségben kellően meghozta a kedvünket a csobbanáshoz. Gyors táborhely foglalás után lehűtöttük magunkat a tó vizében és az első fröccsel a kezünkben elkezdtük felderíteni a színpadokat. Az egész fesztivál  nagyon családias és kedves volt. A büféknél a kiszolgálás a nagy hőség ellenére is gyors és hatékony volt, jókat ettünk és ittunk. A koncertekig pont kellemesen feloldottuk a hétköznapok nyomását.

Az első este a Wattican punk ballet volt a kedvencem! Szétverték a színpadot ahogyan az várható volt! Utána hajnalig tartó mulatság következett.



A második nap valahogy átvészeltük a hőségriadót némi sörrel és egy nagy strandolással, este pedig ismét a lovak közé csaptunk! Nemjuci zseniális koncertet adott. A zenéjénél már csak a leopárd mintás felsője volt dögösebb!:)Utána a Fixi4-ra roptuk, mint minden évben ilyenkor szokás, azzal a külömbséggel hogy Ponza helyett egy másik rap legendával Bankossal zenéltek. Bobakrome is velük nyomta őrületes elszántsággal.Nem is bírtuk tartani az iramot.Még reggel 5-kor sem volt vége!!

Az utolsó napon elcsíptem egy bicikli verseny eredmény hirdetését, ahol kiderült hogy van olyan ember aki 3 órán belül teljesíti a Budapest-Bánk távot. Hihetetlen! Az emberek nagy részén azért látszott már,hogy nem sportolással,hanem bulizással töltötték az elmúlt 2 napot.Mint a kis fókák, lábunkat a vízbe lógatva perzselődük a parton napközben.Délután a slam poetry versenyt hallgattuk ,ahol sokat nevettem és sokat gondolkodtam a fiúk/lányok szócsavarásán. Ezután gazdagon megvacsoráztunk  a fogas grillben ,aztán egy tequila kúrától átszellemülten vetettük bele magunkat a Kistehén mára billentyűvel kiegészült szettjébe. Ez volt a csúcspont! Itt mindenki elfelejtette,hogy fáradt és ,hogy napközben pecsenyére égett a bőre.Még az sem zavart hogy a lehülés miatt 3 pulcsi volt rajtam . A robur sound systemnél hűlt helyét találtam a depart koncertnek(volt egyáltalán?) Dj vodi vígan kárpótolta a közönséget.

Még összeszedtük a maradék energiánkat és megnéztük a Colostart, de eszembe jutott az is, ami biztos rajtam kívül sokaknak "HOLNAP MELÓ"  na nem baj elraktároztuk az élményeket 1 évre és jövőre vissza térünk,ahogy eddig is. Viszlát bánkitó,viszlát finom italok, vidám emberek és hihetetlenül jó zenék !



Boldizsár Tamás Hoffman | 03 sep 2013

Flyer:

Photos about the event »