Kexx - 2015
HungaryHajdúböszörmény/Fürdőkert
Az idén kibővítették a Kexx fesztivált egy 0. nappal, így négy napon át pöröghettünk az extrémsportokkal tűzdelt zenei fesztiválon. Mit tavaly is megszokhattuk a menetrend délután sport, este koncertek. A gördeszka, BMX, görkorcsolya versenyek és bemutatók most is fergetegesek voltak! Ezek a fiatalok olyan profik hogy nagyon látványos volt minden egyes délután amit a sportpályán töltöttünk.

Egyre több kis srác is kilátogat ,az apraja rollerral, aranyosak ahogy ügyeskednek az akadály pályákon! J A versenyek végeztével átsétáltunk a fesztivál területére ahol máris kezdődtek a koncertek. Három helyszínen zajlottak az események, de igazából két színpad között mozogtunk főleg. Nagyon jó kezdeményezés hogy az idén jóval több metál bandát hívtak, ezzel is gazdagították a zeni stílus repertoárt. Fellépett többek között a Blind Myself, Petőfi, Pit of Sharon, Egyetlen bajom volt csak hogy a sátorban ahol ezek a zenekarok játszottak, borzalmas megvilágítás volt. Képtelenség volt egy normális fotót készíteni, folyamatos izzó vörös fényben úszott a színpad. Debreceni zenekarok is több lehetőséget kaptak az idén, ez is abszolút pozitív. Kajáldás stand egy volt, na abból  lehetett volna több, sörös viszont volt bőven, inni bármikor lehetett.



A harmadik helyszín DJ sátor volt, néha benéztünk de igazából nem nagyon tudott minket hosszú ideig lekötni az a zene. A nagyszínpadon mindennapra jutott valami jó koncert, és remekül volt kivilágítva és hangosítva is! Első nap ami nagyon tetszett Sub Bass Monster volt. Nagyon jó zenészeket hozott magával, igazi zenekarként tolták a bulit, nagy sikerrel! A Punnany Massif is megmozgatta a közönséget, lötyögött rá mindenki.  A sátor színpadán a Rap jegyében  zajlottak a bulik. Barbárfivérek, Keleti Membrám, Siska Finuccsi hirdette az igét nagy érdeklődés előtt.

Minden éjszaka a bulik után a sátrunkba borultunk, délelőttig aludtunk, kocsival haza, evés, fürdés, délután vissza Hajdúböszörménybe. Egész jól működött ez elméleti síkon, de nem számoltunk a sátor szomszédokkal. Volt ott minden, reggelig üvöltözés, világmegváltó beszélgetések, éneklés, lávcsi meg minden. :D Hazudnék ha azt mondanám nem volt szórakoztató, Gerivel jókat vidultunk a tinik hülyeségein. Aludni nem nagyon tudtunk, így itthon mindig rápihentünk az esti bulikra. A pénteki nap kedvenc fellépői számomra az Animal Cannibals. Annyira jópofák, lelkesek, nem tudom őket megunni.



A bejárat mellett a kocsinkba volt a „sajtó büfé”, elég sűrűn voltunk kint ahhoz hogy megállapítsuk a fesztivál környékén is zajlik a élet! Sokan kint alapoztak bandáztak, a túloldalon meg az öregmama a hokedlin ülve szörnyülködött a „mai fiatalokon”…szerintem irigy volt! :D Egyik éjszaka egy kismacskát is találtunk ,kis picike volt még de nagyon ragaszkodott, alig bírtuk ott hagyni annyira kis édes volt. Remélem haza talált, él és virul!



Az utolsó napra is maradtak jó fellépők, remek koncertek. Kelemen Kabátban, Belga, Halott pénz és számomra a nap koncertje a Cloud9+. Sokakat megoszt ez a zenekar, vagy nagyon szidják vagy istenítik. Én nekem bejön, dinamikus, pörgős, dallamos, fiatalos, remek hangulatot tudnak csinálni, tették ezt most is. Nekem velük volt kerek ez a fesztivál. Végig izgultunk hogy jó idő maradjon, mert tavaly  sajnos  elmaradt az utolsó nap a nagy vihar miatt. Nem panaszkodhatunk az idő remek volt, a versenyek izgalmasak voltak, a koncertek szórakoztatóak voltak, a rendezőség mindent megtett hogy emlékezetes legyen az idei Kexx fesztivál! Köszönjük!

Gombóc Varga | 02 aug 2015

Flyer:

Photos about the event »