FM4 Frequency - 2015
AustriaSt. Pölten/Green Park
Idén ismét alkalmunk volt eljutni St Pöltenbe Frequency fesztiválra, igaz csak az utolsó napra mentünk bulizni, részben a fesztivál részben kis barátunk Pauli miatt. 2010 óta járunk erre a fesztivál, ahol évről évre megállapítjuk, hogy már öregek vagyunk.

 A realitás szarkazmussal keverve: a közönség 80%-a  16-25 év közötti. Bár, ha az ember felveszi a ritmust és beleolvad a közönség hangulatába, gyorsan visszafiatalodhat pár évet, erre tökéletes hely ez az osztrák fesztivál.



Ketten indultunk útnak Győrből augusztus 22.én, egy kevés monyóval de annál több lelkesedéssel és néhány apró ajándékkal Paulinak, aki a fesztiváltól kb 10 percre lakik, az erkélyéről remek kilátással a nagyszínpad hátuljára és a kemping egyik részére. Marcsival beparkoltunk a kocsijának fenn tartott parkolóba, és megbontottuk az első sörünket osztrák kisbarátunk lakásán. Ami egy hasonló ízlésvilágú zenerajongónak valószínű maga lenne a mennyország. Számtalan régi bakelit, erősítők, és egy téli tüzelésre is elegendő relikvia zenészektől:)

Egy kisebb csapat verődött össze nála, és az alkoholos filccel rajzol bajszokból, és az orr facsaró lábszagból rájöttünk, igencsak lemaradtunk a fesztivál nagyjáról.

Nem pörögtük túl a dolgot, összesen 2 koncertet vettünk be a programunkban, ezért nem vettük sietősre a dolgot,  délutánt a plázánál lévő parkolónál és Paulinál töltöttük.



A fesztivál azt hozta, amit már eddig is jól megszokhattunk, rengeteg vidám fiatal, akik készségesen pózolnak, ha az ember kezében kamera van. Táncrendünkben az első koncert az Enter Shikari volt, amit ugyanezen a fesztiválon pár éve volt alkalmunk megnézni. Az angliai bandaszokás szerint szétszedték a színpadot, főleg az énekes hihetetlen kis energia bomba, bár a mostani haute couture-je hagyott némi kívánni valót maga után:) de zeneileg a koncertélmény megvolt számomra.

A Linkin Parkig volt pár szabad óránk, így úgy döntöttünk, visszavonulunk a kocsihoz és a saját megszokott nyári slágereinek hallgatjuk. Le is csüccsentünk a kempingszékeinkre , míg nem a házigazda és kisbarátai haza nem értek és beinvitáltak egy pár sörre-rövidre.



Jó társaságban gyorsan telik az idő, így szinte észre sem vettük, hogy rohan az idő, ideje volt visszaindulni az este fő koncertjére. Nem gondoltam, hogy csalódni fogok, de sajnos a hangosítás egy kalap kaka volt, pedig viszonylag közel álltunk a színpadhoz, mégis simán tudtunk beszélgetni a koncert közben. Sajnáltam, mert egyáltalán nem számítottam arra, hogy pont az utolsó napon a fő zenekarnál elcseszik, bár lehet szándékos volt, a lakók érdekében..nem tudom, de kíváncsi lennék. óriási tömeg volt, így az utolsó számokat már a Zipper sör kertből néztük, ahol az utolsó söreinket gurítottuk le a torkunkon, ahogy vége lett a koncertnek a biztonságiak, meglepő gyorsasággal terelték ki az embereket, akik vagy elmentek aludni, vagy átmentek az éjszakai diszkó sátorba, amit busszal és gyalog is meg lehet közelíteni. Nekünk erre a kihívásra már nem jutott energiánk, és az alvás mellett döntöttük. Egy gyors vacsora után, visszasétáltunk a kocsinkhoz, és mint a Tv Maci, pizsit húztunk fogat mostunk és nyugovóra tértünk St Pölten városának sorház negyedének parkolójában a kényelmesen megágyazott kombi Marcsinkban.

Másnap kissé fáradtan ébredtünk, nem egy pihentető alvás kocsiban aludni, valami mindig nyomja a hátad, a lábad vagy a fejed... Még egy sétát tettünk  a fesztivál területén, ami egy óriási nagy kosz és szeméthalom, de aki keres, az talál alapon megszereztük a jövő nyárra szükséges új és komfortos kemping székeinket.

A parkolóban összefutottunk egy segítségre szoruló 3 fős srác csapattal, akiknek lemerült az aksija, persze se bikakábelük, se szaktudásuk, hogy kell bebikázni vagy betolni egy autót, végül Bandesz mentette meg őket az öAMTC (osztrák autómentő) zsíros számlájától. Amiért elképesztően hálásak voltak.

Így zártuk hát a 2015-ös nyári fesztivál szezonunkat, tele élményekkel, egy kevéske koncerttel, mert ugye oda mindig nehéz eljutni.
Tünde Oszlánczi | 30 aug 2015

Flyer:

Photos about the event »