Obscene Extreme - 2014
Czech RepublicTrutnov
Szevasztok emberkék! Első írásom az oldalon, úgyhogy egy kicsit furi nekem ez, de hadd szóljon. Ellátogattunk Csehországba, helyileg Trutnov nevű kis városkába a számomra egyik legjobb fesztiválra, az Obscene Extreme Fest-re. Már a neve is árulkodik, hogy nem éppen egy átlagos buliról van szól. Három kedves ismerősömmel utaztunk ki kocsival a fesztiválra, sajnos csak péntek, szombati napra tudtunk kimenni a meló miatt.

Persze nem mondhatnám hogy idén ez a két nap nem érte meg azt a sok kilométert. Eszméletlen szarok az utak a cseh autópályán...de még van bőr a képükön ezért pénzt kérni :) Péntek dél körül megérkeztünk a Trutnovba, elfoglaltuk a kemping legszélén a kis helyünket..és neki is álltunk gyorsan az alapozásnak.

A fesztiválról azt kell tudni hogy gore, grindcore, brutal death, death, black metál zenekarokkal van tele a program a világ minden tájáról. Szóval aki szereti ezen műfajok valamelyikét, annak ez a fesztivál alap követelmény. Az emberek szintén vegyesen a világ minden tájáról megtalálhatóak a fesztiválon. Aki ezekben a körökben mozog, az hamar talál ismerősöket a tömegben, vannak magyarok akik rendszeresen látogatják a fesztivált már évek óta. Én személy szerint nem beszélek angolul pedig itt sok hasznát vettem volna minden téren..főleg a csajok miatt :)



A fesztivál elhelyezkedéséről a képek árulkodnak...szerintem nagyon frankó maga az egész. Mivel extreme fesztről beszélünk, nem kell meglepődni az egy szál faszban futkozó, vagy konkrétan bárminek beöltözött emberkéken, gondolok itt banánra, vagy valamilyen szuperhősre. Láttam olyat, hogy azzal szórakoztak hárman, hogy egymást hugyozták le ott mindenki előtt, mások dobálták egymást toi toi wc-ből kiszedett szarral, és egyéb finomsággal.

Nulladik napon vannak érdekes kis versenyek mint pl. a vizelet ivás..és még hadd ne soroljam :D ( Freak fest )

Idén így nézett ki a feszt felépítése :

Július 16, szerda - Freak fest + Italian Hardcore Night (RAW POWER + EU'S ARSE + ED)
Július 17-19. - Obscene Extreme 2014
Július 20, vasárnap - OEF 2014 Aftershow party, beer tents

A fesztivál területén nem lehet készpénzzel fizetni, zsetonokat kell váltani, a fesztivál területére nem lehet bevinni semmit. De, van egy kiskapu...a fesztiválos poharadba beviheted az italodat, úgy hogy aki leleményes az tud okoskodni picit. Amúgy jó sörök vannak, nem is vészes az ár, de a kedvencem az az absinthe sátor..és ott az absinthe limonádé. Ha valaki betér a fesztiválra..az próbálja ki..nagyon finom..és el is ver rendesen, főleg hogy eddig mindig amikor voltam baromi meleg volt.



A kaja számomra förtelmesen szar, csak vega van bent..de az a jóm hogy a bejáratnál van egy étterem, ahol fasza kajákat lehet enni, de vigyázni kell az öreglánnyal mert hamar átbassza az embert ha nem figyel. Kicsit odébb a fesztiváltól már volt 2 olyan hely is, ahol lehetett még "normális" húsos ételt kapni..pl kolbász és egyéb finomság. Aki be akar vásárolni, annak kicsit gyalogolni kell a boltba, de nem vészes..ott van minden igazából, olyan mint egy interspár.

Tisztálkodási lehetőség a fesztiválon elég nomád, van egy csap, vagy nevezzük vájunak akár, ahol az ember meg tudja magát mosni. Idén nekem pl ez teljesen megfelelt. Másik lehetőség a tornateremben van, a fesztivál, és a bolt közötti félúton kb. ahol 1 EUR-ért lehet zuhanyozni. Amire odaérsz, csak jéghideg víz lesz, szóval hamar kijózanodsz ha letusolsz. Akik gyűjtik a lemezeket, vagy a zenekaros pólókat, azoknak ez aranybánya, a grindmarket nevű résznél elég sok kis sátor van ahol lehet válogatni a cuccok között és ha figyel, jó áron ki lehet fogni dolgokat. Zenéről annyit hogy rengeteg zenekar van, napközben műsoridő kb. 20 perc zenekaronként...de elég is, mivel sokszor elég tekerősen tolják :) Egyedül este a nagyobb zenekaroknak van hosszabb ideje zenélni.



Ami nagyon szimpatikus amint már említettem, hogy itt az emberek mint a gyerekek, vagy éppen totál nem normálisak, beöltöznek minden félének ,és úgy buliznak. Ez nagyon jó hangulatot tud csinálni, meg mellé még felengedik az embereket a színpadra, ahonnan beugrálnak a tömegbe, és dobálnak mindenféle felfújt stand labdát. Ilyenkor lehet elég érdekes dolgokat látni :)

Személy szerint én nagyon jól éreztem magam, ajánlom mindenkinek akinek kicsit is bejön ez a téma. A képek magukért beszélnek, jövőre találkozunk!
Norbert Pintér | 22 jul 2014

Flyer:

Photos about the event »