Novarock - 2014
AustriaNickelsdorf/Pannonia Fields II.
Mikor 2005-ben először kijutottam Novarockra, nem hittem volna, hogy ennyire tartós lesz köztünk a kapcsolat. Akkor egy naposra terveztem a látogatást, négy napos őrület lett a vége . Ezek után eldőlt, kötelező időpont a naptáramban. Végül volt olyan szerencsém, hogy a idei fesztivállal együtt ünnepelhettük a 10. alkalmat.
10 évesek lettünk...

Kár is lenne sorra venni az elmúlt éveket, a fellépők nevein kívül nem sok minden változtott (szerencsére vagy sem, ezt mindenki maga döntse el). Mert hát miből is áll a dolog? Az ember reggel felkel, próbál jól kinézni az előző este után és leül inni a pusztába (árnyékra nincs esély). Igaz, hogy délután 1 fele már kezdődnek a koncertek, de ezen kívül sok más programmal nem kecsegtet a történet (nem is baj). Mi évek óta kint alszunk a parkolóba (mivel egyik évbe a sátrunk ajtaja elé “fekáltak”, azaz majdnem beletérdeltem egy csavaros emberi ürülékbe), így még a remek benti kemping bulikból is kimaradunk, bár én már lehet öreg vagyok elviselni a non-stop üvöltést vagy éppen a hajnali sátorajtó tépkedő értetlen részegekkel való vitát. Néha délelőtt kiugrunk Rajkára Zoliékhoz regenerálódni, amit idén is szombatra időzítettünk. Kifele menet persze a kedves osztrák rendőrök sorra szondáztatják a jónépet.



Elvis úr ismét hozott ülőalkamatosságot, egy négyzet alakú kanapé formájában. Ha nagyon laposodott a beszélgetés, Zoli kilakkozta alvó Józsika körmeit - mert miért ne - meg persze a sajátjait is pirosra. Majd a kisbuszból hirtelen előkerült egy üveg hideg pezsgő! 10 éve együtt a Novarockon! Koccintsunk! Elvis és Zolika! Köszönöm nektek ezt a 10 éves parkolóbulit! Egyszer tényleg összehozhatnánk egy Novarock ráadás bulit, majd ha megvettük a diófát az öregtől!:)



A fellépőkre és a színpadok fény-hangzására alapból nem lehet panasz, csak engem ezek a zenekarok vagy rég vagy egyáltalán nem hoznak lázba, mint pl: Limp Bizkit, The Prodigy, Volbeat, Slayer, Sepultura, Anthrax, Amon Amarth, Iron Maiden,  Dropkick Murphys, The Offspring, Black Sabbath... (tovább is van,  mondjam még?)

Igazából két zenekar érdekelt volna: az egyik a Bring Me The Horizon, de nehogy már miattuk hátra sétáljak 14:50-re a Red Stagehez (ami egy jó 40 perces séta, tehát 80 oda-vissza), amiért cserébe kapok egy 45 perces fellépést. Inkább utolsó nap kárpótoltam magamat egy 13:30-as Miss May I produktummal, ami szintén jól sikerült, mivel az utolsó számra pont odaértem. Végül elkaptam a Hatebreed előadásból két dalt. Bár ők aztán tényleg mindenhol fellépnek, azt hiszem ezen a fesztiválon is valaki helyett játszottak.



Idén a koncertek utáni partisátort se pörögtül szét. Utolsó este azért benéztünk egy félórára, ahol Hegyi gyerek 5 perc alatt kiakasztott: vásároltam két sört a pultba 9 euróért, ez a hülye meg akarta inni a felét, hiába mondtam neki, hogy vegyen magának. Inkább ott hagytuk egyedül szerencsétlenkedni.

10 év után nem könnyű újat írni egy olyan fesztiválról, ami nem igen változik, talán ezért is szeretem.

András Barth | 30 jun 2014

Flyer:

Photos about the event »