Che Sudaka, Anselmo Crew
HungaryBudapest/Akvárium Klub
Január utolsó estéjét volt szerencsénk az Akvárium Klubban tölteni. Már rég nem volt élő zene itthon, olyan amit szeretünk… reggae. Hát ez sem az volt, de azért kicsit közel állt hozzá. Annak ellenére, hogy a belépő elég drága volt (3500HUF) sok ember látogatta meg a világzenei estét. Elsőként kezdett az Anselmo Crew, melyről sajnos lekéstünk.

Sebaj, biztos hogy lesz még lehetőségünk őket meghallgatni, már csak azért is kíváncsi vagyok mert a dobok mögött Krecsmáry Zsolt ült/ül. Végül is a sztár fellépők koncertjére estünk be, mindenhol külföldi, azért voltak magyarok is. Mivel egy spanyol bandáról van szó, várható volt hogy az összes itt élő spanyol ott lesz. Sajnos a spanyolokról nincs jó véleményem, nem jók a tapasztalataim e nép kapcsán. Például ott a Rototom… spanyolok… nem igazán jó fej társaság. Hangosak, büdösek… nem jó velük bulizni mert állatok. A Che Sudaka koncertre is ez volt jellemző. A tömeg jól érezte magát, nagy bulit csaptak a srácok. Az más kérdés, hogy fotózni kb. nem lehetett, mert az első sorban színtiszta pogó ment. A banda igazán odatette magát, sajnálom de én nem ismertem őket eddig… szemben a masszívval, mindenki torkaszakadtából üvöltötte a nótákat. Volt egy harmonikás arc, az nagyon bejött, jól tolta! S azok a dalok, ahol harmonikázott, azok még tetszettek is. A többi 100%-os ska punk volt. Inkább Ska-P mint Mano Negra. A gitáros arc hangszerén volt pár ország kocsis matricajelzése vagy mi. „H” is volt, respect! :)

A koncert egész sokáig tartott, én nem bírtam huzamosabb ideig az izzadt, szőrös félmeztelen spanyol mellizmok és sörhasak között, úgy hogy kívülről asszisztáltam végig az eseményeket. Még pozitívumnak annyit, hogy kiváló hangosítása volt, jól szólt nagyon az Akvárium. S jó volt nm megint vmi reggae koncertet meglátogatni ott, hanem most ez kicsit más volt.

Hála az égnek kezd feltámadni a magyar reggae zenei élet… Februárban ugye mindenki Bob Marley előtt tiszteleg, lásd: Legend – Balassagyarmat, Marley68 – A38. Aztán február végén érkezik a reggae zene szigetéről Spectacular, akinek a Budapest Riddim Band fogja úsztatni a riddimeket az Akváriumban. Jön  a tavasz, végre! :)

Köszi az Akváriumnak a lehetőséget! Bless_farek
Máté Farkas-Kontra | 02 feb 2013

Flyer:

Random photos - 2023